Maarssen,
26
februari
2024
|
10:29
Europe/Amsterdam

Brocacef Groep benoemt nieuwe groepsdirecteuren

Brocacef Groep heeft een nieuwe groepsdirectie. Peter de Jong blijft CEO en Bart Tolhuisen behoudt zijn rol als CFO. Na het vertrek van Gerard Mulder op 1 februari, treedt Maximilian Wachter aan als groepsdirecteur wholesale. Maximilian Wachter werkt inmiddels ruim zeven jaar bij PHOENIX Group, in zijn laatste functie als CFO van PHOENIX in het Verenigd Koninkrijk. Brocacef en PHOENIX in het Verenigd Koninkrijk zijn vergelijkbaar, omdat zij met hun omnichannel strategie markten bedienen van soortgelijke schaal. 

De groepsdirectie wordt gecompleteerd door groepsdirecteur Paméla Peters als verantwoordelijke voor omnichannel. Zij is ook statutair directeur van BENU Nederland en vervangt Jan-Pieter Hallema die al in oktober 2023 gestart is als Retail Managing Director van Lloyds Pharmacy, onderdeel van PHOENIX group, in Ierland. Daarnaast treden Bastiaan Princée toe als groepsdirecteur commerce wholesale, Arno Lepoutre als groepsdirecteur operations & logistics en Jordi Gernaert als groepsdirecteur voor ICT & digital. 

groepsdirectie-2024
Op de foto van links naar rechts: Jordi Gernaert, Arno Lepoutre, Bart Tolhuisen, Peter de Jong, Maximilian Wachter, Paméla Peters en Bastiaan Princée.


CEO Peter de Jong: “Ik ben blij met de uitbreiding van onze groepsdirectie. De nieuwe rolverdeling doet recht aan onze herijkte strategie, waarmee we inzetten op omnichannel en verdere ditigalisering om consumenten en zorgverleners beter te kunnen bedienen. Daarnaast zijn we bezig met optimalisatie van onze supply chain en fulfilment processen.” 

“Onze dank gaat uit naar Gerard Mulder, die afscheid van ons neemt. Hij was jarenlang een drijvende kracht bij de ontwikkeling van de groothandel. Verder was hij verantwoordelijk voor de realisatie van twee innovatieve fulfilment centra, waarmee we een stevig fundament hebben gelegd voor de toekomst.”