Maarssen/Breda,
21
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Brocacef Groep en Ceban Pharmaceuticals nemen activiteiten van elkaar over

Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep zijn overeengekomen om - onder voorwaarde van de gebruikelijke goedkeuringen van de NZa en ACM - activiteiten van elkaar over te nemen. De overeenkomst is op 14 juni getekend. Ceban Compounding, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, neemt de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie, onderdeel van Brocacef Groep, over. BENU, onderdeel van Brocacef Groep, neemt 19 van de 43 Medsen apotheken, onderdeel van Ceban Pharmaceuticals, over.

Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie Brocacef Groep: “Met de overname van 19 Medsen apotheken kunnen we ons landelijke netwerk van BENU apotheken uitbreiden. Wij zijn blij dat er nu in een aantal gebieden voor het eerst een BENU apotheek komt. Mensen uit die regio’s kunnen nu naast onze online dienstverlening daar ook gebruik maken van onze fysieke dienstverlening in de apotheek.”

Jeroen van der Hamsvoort, CEO van Ceban Pharmaceuticals: “Met de overname van de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie versterkt Ceban Compounding haar positie op de Nederlandse markt voor geneesmiddelenbereiding, zowel extramuraal als intramuraal. De overname draagt bij aan de groei van Ceban Pharmaceuticals en aan haar ambitie om een leider in Europa op het gebied van compounding te worden.”

De 19 Medsen apotheken hebben in totaal 160 medewerkers. Zij komen in dienst bij BENU apotheken. De 19 Medsen apotheken gaan op termijn BENU heten. Op dit moment omvat de BENU keten 327 eigendomsapotheken en 16 franchise apotheken. Voor de activiteit bereidingen van Brocacef Ziekenhuisfarmacie werken 72 mensen. Zij komen in dienst bij Ceban Compounding.

Het goedkeuringsproces door de NZa is inmiddels gestart en de verwachting is dat de goedkeuring binnen enkele weken gerealiseerd is. Daarna start Brocacef Groep het goedkeuringsproces voor de overname van de Medsen apotheken bij de ACM. De verwachting is dat dit gehele proces ongeveer vier maanden duurt zodat in het laatste kwartaal van dit jaar de daadwerkelijke overdrachten plaats kunnen vinden.

Noot voor de redactie

Over Ceban Pharmaceuticals 
In de wereld van zorg, is persoonlijke zorg het beste medicijn. Daarom heeft Ceban Pharmaceuticals als doel om gepersonaliseerde lokale zorg voor iedereen in elk land toegankelijk te maken. Ceban Pharmaceuticals biedt farmaceutische oplossingen voor lokale zorgverleners in Nederland, België en Spanje. Elk bedrijf binnen de groep levert toegevoegde waarde om invulling te geven aan onze missie. Zo zijn de Medsen-apotheken de schakel in het bieden van gepersonaliseerde zorg, zodat we van binnenuit ervaren wat nodig is om apotheken optimaal te beleveren. De activiteiten van Ceban Pharmaceuticals centreren zich rond Ceban Compounding, dat als bereidingsapotheek maatwerk medicatie aan apotheken in Nederland levert. Care is more than a product! Zie voor informatie over Ceban Pharmaceuticals en haar bedrijfsonderdelen: https://cebanpharma.com/

Over Brocacef Groep
Brocacef Groep bestaat uit een groep bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de gezondheid van mensen. Met de merken Brocacef en BENU is de organisatie daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis, in ziekenhuizen, instellingen en in apotheken. In de zakelijke markt bedient Brocacef een grote diversiteit aan zorgverleners. Van apotheken en apotheekhoudende huisartsen tot zieken-, verzorgings- en verpleeghuizen en farmaceutische producenten. Op de consumentenmarkt zijn we in het hele land zichtbaar én dichtbij met onze keten van ongeveer 350 apotheken. Daarnaast online met benu.nl waar medicijnen, medische hulpmiddelen en zelfzorg producten te bestellen zijn. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim.  Kijk voor meer informatie op brocacef.nl

Perscontact 
Voor Ceban Pharmaceuticals, neem contact op met Eelco Parie, woordvoerder
T: +31(0)6 53 970 504 of E: eelco@coebergh.nl

Voor Brocacef Groep, neem contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie 
T: +31(0)653770564 E: kassink@brocacef.nl