Maarssen,
02
februari
2021
|
09:58
Europe/Amsterdam

Overname apotheek Parnassia Groep door Brocacef

Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF) neemt per 1 februari 2021 apotheek Parnassia Groep over. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname goedgekeurd. Door deze overname valt de farmaceutische zorg voor patiënten van Parnassia Groep in de regio’s Rijnmond, Haaglanden en Noord-Holland voortaan onder Brocacef Ziekenhuisfarmacie. Het doel van de samenwerking is het verder optimaliseren van veilige farmaceutische zorg voor patiënten door onder andere het verhogen van de automatiseringsgraad. De samenwerking is een gevolg van een aanbestedingstraject voor de farmaceutische zorg dat Parnassia Groep in 2019 startte.

De apotheek van Parnassia Groep levert de farmaceutische zorg voor patiënten van de 160 locaties in de regio’s Rijnmond, Noord-Holland en Haaglanden. Er werken 31 medewerkers in de apotheek, zij gaan mee naar BZF. De apotheek en BZF verzorgen al jaren samen de farmaceutische zorg voor Parnassia Groep en werken vanuit dezelfde visie. Kwaliteit, veiligheid en maatwerk voor patiënten staan bij beide organisaties op de eerste plaats. Op deze wijze willen beide partijen het bestaande partnerschap verder uitbouwen. De apotheek gaat verder onder de naam Brocacef Ziekenhuisfarmacie Den Haag.

Roelof Overbeek, directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie: “Met deze samenwerking kunnen wij de zorgprofessionals van Parnassia Groep ondersteunen door het leveren van optimale, veilige en farmaceutische zorg, zodat zij zich kunnen richten op de zorg van hun patiënten.”

Bas van der Hoorn, directeur Parnassia Groep: “We hebben er het volste vertrouwen in dat de farmaceutische dienstverlening voor onze patiënten de komende jaren op een hoog peil kunnen houden. Het mooie van deze samenwerkingsvorm is dat wij nog vele jaren gebruik kunnen maken van alle kennis en ervaring van onze collega’s.”

parnassia-1600

Over Parnassia Groep

Mensen hulp bieden bij het aanpakken van hun psychische problemen, dat is waar alle collega’s van Parnassia Groep zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Iedereen met psychische problemen kan terecht bij de ruim 13.500 professionals van Parnassia Groep. Wij behandelen en begeleiden jaarlijks ruim 180.000 patiënten. Wij doen dit in kleinschalige behandelteams gevestigd in 70 gemeenten en in en rondom 600 huisartsenpraktijken. Parnassia Groep biedt ondersteuning bij alle hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek.

Wij werken elke dag aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. Ieders talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. We sluiten aan op de wensen en behoeften van onze patiënten met oog en gevoel voor diversiteit. Zodat iedereen zich bij ons welkom, veilig en begrepen voelt. Meer informatie, zie www.parnassiagroep.nl