Maarssen,
28
maart
2022
|
16:41
Europe/Amsterdam

BHL bouwt nieuw distributiecentrum in Ede

20220317 EDE Bouwkeet 01

De bouw is in december 2021 begonnen. Afgelopen week bezocht BHL directeur Hélène Lantsheer de bouwplaats en nam ze de bouwplannen door met Sander van Zwienen, adjunct-directeur van ProDelta. “Ik ben heel blij met deze locatie. Ik verwacht niet alleen dat we vanaf deze nieuwe locatie onze klanten nog beter kunnen bedienen, maar ook dat we hier met zijn allen een fijne werkomgeving kunnen creëren.”, aldus Hélène.

De bouw van het nieuwe magazijn loopt door tot eind van het jaar. Begin 2023 wordt gestart met de inrichting van het pand en de verwachting is dat BHL in eind 2023 helemaal verhuisd is.

Met het nieuwe distributiecentrum in Ede wil BHL haar klanten (farmaceutische leveranciers) nog meer ontzorgen door hun voorraad optimaal te beheren. BHL bedient klanten van farmaceutische leveranciers  conform de wensen en eisen op gebied van GDP, GMP en eventuele specifieke wensen van de betrokken partijen.

Het opslag volume binnen BHL heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor  is het huidige pand in Amersfoort te klein geworden om de voorraden van voornamelijk farmaceutische leveranciers op te slaan. Als tijdelijke oplossing wordt er nu extra magazijnruimte gehuurd en gebruik gemaakt van capaciteit van andere Brocacef distributiecentra.

Bij in gebruik name van het nieuwe distributiecentrum heeft Brocacef Healthcare Logistics de beschikking over:

  • Eén locatie waaruit  klanten efficiënt kunnen worden bediend.
  • Twee keer zoveel opslagcapaciteit voor klanten en BHL.
  • Uitbreiding bijzondere opslaglocaties zoals de opiumkluis, koelcel en diepvries én komt er een koele GMP-ruimte. Hierdoor kunnen wij dan ook gekoelde medicijnen ompakken en bestickeren.
  • Twee gekoelde docks zodat we rechtstreeks in een gekoelde ruimte kunnen laden en lossen voor een nog betere coldchain.
  • Vanzelfsprekend wordt het nieuwe magazijn duurzaam en voldoet het aan de BREAAM Excellent (keurmerk voor duurzaamheid) eisen, dit is een belangrijk voordeel bij aanbestedingen.
  • Doordat er meer ruimte is en efficiënter kan worden ingericht wordt het voor onze BHL-collega’s ook een fijne werkplek.