Maarssen,
21
oktober
2021
|
10:30
Europe/Amsterdam

Brocacef paraat naast onze krijgsmacht

Brocacef is door Ministerie van Defensie opnieuw geselecteerd om de komende zes jaar -met mogelijke verlenging van twee jaar- medicijnen en hulpmiddelen te leveren. Uit deze nieuwe overeenkomst en de samenwerking in de afgelopen vijf jaar blijkt vooral vertrouwen in elkaar. De logistieke performance en de prijs/kwaliteit verhouding van de door Brocacef aangeboden producten en diensten gaven uiteindelijk de doorslag.

De Centrale Militaire Apotheek (onderdeel het Centraal Militair Hospitaal), de gezondheidscentra op de kazernes en het Militair Geneeskundig Logistiek Centrum (MGLC) zullen door Brocacef door middel van ambient en gekoelde opslag en vervoer worden bevoorraad. Het MGLC levert (genees)middelen aan de gezondheidscentra in kazernes in Nederland, Aruba en Curaçao en maakt zendingen klaar voor militaire oefeningen en missies.

defensie-contract-1600

Ondertekening van de overeenkomst door Commandeur-arts R.W. Blom en Bastiaan Princée, directeur ziekenhuizen en instellingen van Brocacef (foto: Defensie)

Het contract is voor Defensie het grootste in de militaire gezondheidszorg en daarmee is Brocacef een belangrijke partner. Bastiaan Princée, directeur ziekenhuizen en instellingen van Brocacef: "Dat Defensie voor ons heeft gekozen is een grote eer. Het schept ook verplichtingen aan ons als organisatie, om het belangrijke werk van militairen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het laat zien dat wij een zorgpartner zijn waar onze klanten bewust voor kiezen."

Speciaal Defensieteam

Binnen Brocacef houdt zich een team specifiek bezig met Defensie. Vooral het werk voor het MGLC is complex omdat Brocacef alle medicijnen en hulpmiddelen levert voor missies. Een zo lang mogelijke houdbaarheidstermijn is daarom essentieel. Veel medicijnen en hulpmiddelen zitten in uitrustingen en staan te wachten tot militairen vertrekken.

Implementatie heeft de laatste drie maanden plaatsgevonden. Hierbij is vooral gefocust op het beschrijven van wederzijdse processen en administratieve aansluiting.

Noot voor de redactie

Meer informatie: Voor meer informatie neemt u contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie via
06-53770564 of kassink@brocacef.nl.

Over Brocacef

Brocacef bestaat uit een groep bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de gezondheid van mensen. Met het merk Brocacef wordt in de zakelijke markt een grote diversiteit aan zorgverleners bediend. Van apotheken en apotheekhoudende huisartsen tot zieken-, verzorgings- en verpleeghuizen. Voor deze klanten beschikt Brocacef over een volgesorteerde groothandel waar vanuit farmaceutische producten dag en nacht worden geleverd. Hiernaast biedt Brocacef een breed scala diensten aan die onze zakelijke klant in staat stelt om de bedrijfsvoering te optimaliseren om meer tijd te besteden aan de patiënt.

Voor meer informatie zie: www.brocacef.nl