Maarssen,
18
november
2019
|
17:09
Europe/Amsterdam

Verdubbeling capaciteit distributiecentrum Eindhoven

Op maandag 11 november is het distributiecentrum van Brocacef Groothandel opgeleverd. In slechts een half jaar tijd heeft Brocacef Groothandel in samenwerking met WDP en Heembouw de uitbreiding van het Brocacef distributiecentrum op bedrijventerrein Park Forum in Eindhoven gerealiseerd. Het gaat om 8.500 extra m2 met groene, toekomstbestendige toepassingen. Met deze uitbreiding verdubbelt farmaceutische groothandel Brocacef zijn capaciteit in Eindhoven en is hiermee voorbereid op de huidige en verwachte groei. De nieuwbouw wordt naar verwachting begin 2020 in gebruik genomen.

De hal wordt op een constante temperatuurniveau gehouden tussen de 15 en 25ᵒ c en voldoet aan alle moderne GDP-eisen. De komende maanden wordt het geautomatiseerde ordersysteem geïnstalleerd. Gerard Mulder, groepsdirecteur groothandel: “Wij zijn bijzonder trots op dit mooie resultaat. Met deze verdubbeling van de capaciteit kunnen wij nog beter inspelen op actuele marktontwikkelingen. We kunnen onze klanten goed ontzorgen door hen te blijven voorzien van (farmaceutische) producten en toebehoren. Zo kunnen zij hun patiënten de best mogelijke zorg bieden.”

Nieuwe transportlocatie in Staphorst 

Op maandag 11 november is ook gestart met de bouw van een nieuwe transportlocatie voor Brocacef in Staphorst. Voor de zomer van 2020 verhuist Brocacef van de huidige locatie in Rogat naar de nieuwe locatie in Staphorst. Ook dit pand zal aan alle geldende GDP-eisen voldoen.