Maarssen,
27
mei
2019
|
13:16
Europe/Amsterdam

Brocacef Ziekenhuisfarmacie opent nieuw bedrijfspand in Oostrum

Brocacef Ziekenhuisfarmacie opende afgelopen vrijdag haar nieuwe bedrijfspand in Oostrum. De opening werd verricht door Burgemeester Gilissen van de gemeente Venray, Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie Brocacef Groep en Duncan van Orsouw, algemeen directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie.  

Duncan van Orsouw: “Brocacef Ziekenhuisfarmacie is de afgelopen jaren fors gegroeid omdat we bij steeds meer zorginstellingen de farmaceutische toezichthouding verrichten. Daarnaast hebben onze apotheekbereidingen ook forse groei doorgemaakt. Dit heeft er mede toe geleid dat we te krap in ons jasje kwamen te zitten en uitbreiding noodzakelijk werd. In het nieuwe pand vindt de farmaceutische toezichthouding van instellingen, het maken van medicijnrollen, de terhandstelling van medicijnen en apotheekbereidingen plaats. Er werken nu 220 medewerkers bij Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Oostrum en er komen op korte termijn nieuwe arbeidsplaatsen voor farmaceutisch medewerkers, apothekersassistenten en apothekers." 

Brocacef Ziekenhuisfarmacie levert al meer dan 40 jaar landelijk integrale farmaceutische zorg aan instellingen voor gezondheidszorg zoals voor o.a. verpleeghuiszorg, psychiatrische instellingen, gehandicaptenzorg en verslavingszorg. De klanten worden ontzorgd op het gebied van receptverwerking, medicatiecontrole en aflevering van medicijnen. Daarnaast belevert de bereidingsapotheek van Brocacef Ziekenhuisfarmacie gespecialiseerde bereidingen aan een groot aantal openbare- en ziekenhuisapotheken.