Maarssen/Breda,
12
september
2023
|
16:06
Europe/Amsterdam

Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep krijgen benodigde goedkeuringen van NZa en ACM

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben de benodigde goedkeuringen gegeven voor uitvoering van een tussen Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep gesloten overeenkomst om activiteiten van elkaar over te nemen. 

Per september hebben Ceban Pharmaceuticals en Brocacef Groep de benodigde goedkeuringen van de NZa en de ACM voor uitvoering van een eerder tussen partijen gesloten overeenkomst. BENU (onderdeel van Brocacef Groep) neemt 19 Medsen apotheken over van Ceban Pharmaceuticals en Ceban Compounding (onderdeel van Ceban Pharmaceuticals) neemt de bereidingsactiviteiten van Brocacef Ziekenhuisfarmacie (onderdeel van Brocacef Groep) over. 

De verwachting is dat de daadwerkelijke overdrachten in het vierde kwartaal van 2023 plaatsvinden. 
 

Noot voor de redactie

Over Brocacef Groep 
Brocacef Groep bestaat uit een groep bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de gezondheid van mensen. Met de merken Brocacef en BENU is de organisatie daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis, in ziekenhuizen, instellingen en in apotheken. In de zakelijke markt bedient Brocacef een grote diversiteit aan zorgverleners. Van apotheken en apotheekhoudende huisartsen tot zieken-, verzorgings- en verpleeghuizen en farmaceutische producenten. Op de consumentenmarkt zijn we in het hele land zichtbaar én dichtbij met onze keten van ongeveer 350 apotheken. Daarnaast online met benu.nl waar medicijnen, medische hulpmiddelen en zelfzorg producten te bestellen zijn. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.300 medewerkers. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim. Kijk voor meer informatie op brocacef.nl 

Over Ceban Pharmaceuticals 
In de wereld van zorg, is persoonlijke zorg het beste medicijn. Daarom heeft Ceban Pharmaceuticals als doel om gepersonaliseerde lokale zorg voor iedereen in elk land toegankelijk te maken. Ceban Pharmaceuticals biedt farmaceutische oplossingen voor lokale zorgverleners in Nederland, België en Spanje. Elk bedrijf binnen de groep levert toegevoegde waarde om invulling te geven aan onze missie. Zo zijn de Medsen-apotheken de schakel in het bieden van gepersonaliseerde zorg, zodat we van binnenuit ervaren wat nodig is om apotheken optimaal te beleveren. De activiteiten van Ceban Pharmaceuticals centreren zich rond Ceban Compounding, dat als bereidingsapotheek maatwerk medicatie aan apotheken in Nederland levert. Care is more than a product! Voor meer informatie over Ceban Pharmaceuticals en haar bedrijfsonderdelen: 
https://cebanpharma.com/ 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Brocacef Groep woordvoerder: Kim Assink, manager corporate communicatie via +31(0)6 53 77 05 64 of kassink@brocacef.nl.

Ceban Pharmaceuticals woordvoerder : Eelco Parie, via +31(0)6 53 970 504  of eelco@coebergh.nl