Ede,
16
oktober
2023
|
13:26
Europe/Amsterdam

Nieuw DC voor Brocacef Healthcare Logistics in Ede

dc-opening-lakens

Op vrijdag 14 april is de nieuwe locatie van Brocacef Healthcare Logistics (BHL) in Ede feestelijk geopend. Met dit gebouw tilt BHL haar dienstverlening en mogelijkheden voor logistiek en opslag naar een volgend niveau. De beschikbaarheid van meer oppervlakte en opslagcapaciteit, gecombineerd met efficiëntere inrichting en verbeterde processen maakt het distributiecentrum klaar voor de toekomst. Het duurzame ontwikkelde gebouw heeft een BREAAM Excellent certificaat. 

Hélène Lantsheer, director Brocacef Healthcare Logistics & Services, zegt hierover: ‘In ons huidige distributiecentrum liepen we tegen de grenzen aan van onze mogelijkheden. Daarom zijn we verheugd dat we met onze nieuwe locatie in Ede, nu de ruimte hebben om onze klanten optimaal te faciliteren. We gaan weer terug naar één locatie in plaats van de huidige drie locaties. Daarmee reduceren we de extra transport kilometers en CO2 uitstoot’ 

De totale oppervlakte van het nieuwe BHL-distributiecentrum bedraagt in totaal 28.000 m2 en is ingericht als bonded warehouse (AEO). 

Het warehouse is onderverdeeld in ambient (15°C – 25°C) opslag voor 65.000 pallets in variërende hoogtes, een opiatenkluis met capaciteit voor 1.500 pallets en koel opslag (2°C – 8°C) voor 2.300 pallets – op te schalen naar 4.500 pallets. 

dc-transport-docks

Het aantal laad- en losdocks is uitgebreid naar vierendertig, waarvan twee zogenaamde ‘dock to stock cold chain’. Via de gekoelde docks kunnen gekoelde goederen, zonder onderbreking van de gekoelde keten, worden gelost en opgeslagen.

In het distributiecentrum zijn vier GMP-ruimtes voor het verpakken en ompakken van medicijnen, waarvan drie geschikt voor ambient goederen en één voor gekoelde goederen

Het distributiecentrum heeft gescheiden inkomende en uitgaande goederenstromen, waardoor deze beter te managen en te beveiligen zijn. Met behulp van het transport management systeem (TMS) verloopt het laad- en losproces efficiënter.

In oktober 2023 is BHL volledig operationeel vanuit Ede en zullen de huidige drie BHL locaties sluiten. 

Meer weten over de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum  van BHL? Lees het artikel over de totstandkoming van het DC.

facts-figures-bhl-ede