Verzorging van client bij zorginstelling Humanitas

Zorginstellingen

Samen met uw zorginstelling maken wij persoonlijke en toegankelijke zorg mogelijk.

Alle farmaceutische taken van uw zorginstelling op orde

Uw instelling wil cliënten de beste zorg verlenen, maar de toenemende regeldruk, beperkte budgetten en hoge eisen maken het werk soms lastig. Samenwerken met een betrouwbare en betrokken partner die werk uit handen neemt is dan extra waardevol. Bij Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF) vindt u alle farmaceutische dienstverlening onder één dak. Zo kan uw zorginstelling weer focussen op waar het in de basis om draait: het optimaal ondersteunen van uw cliënten.

Samen maken we zorg persoonlijker en toegankelijker

Door onze jarenlange ervaring in de instellingsfarmacie begrijpen wij welke ondersteuning nodig is. Wij luisteren naar uw wensen en passen onze dienstverlening daarop aan. Brocacef helpt u bijvoorbeeld bij het aanbrengen van structuur in het medicatieproces, automatiseren van de receptstroom, distributie van geneesmiddelen en specifieke geneesmiddelenkennis. Zo maken we de dienstverlening efficiënter en verlagen we de kosten, zonder dat we de kwaliteit van goede en veilige zorg uit het oog verliezen.

Expertise in de hele gezondheidszorg

Brocacef Ziekenhuisfarmacie is specialist in de integrale farmaceutische dienstverlening. Wij werken samen met instellingen in de hele gezondheidszorg:

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen
  • Verslavingszorg
  • Gehandicaptenzorg
  • (Ziekenhuis) apotheken
  • Zelfstandige behandelcentra's

Daarom kiest u voor Brocacef als toezichthoudende apotheek

Met Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF) als toezichthoudende apotheek kiest u voor een partner waarbij deskundigheid, kwaliteit, oplossingen op maat en persoonlijke aandacht voorop staan. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruikmaakt.

Overzicht van dienstverlening

Uitgebreid GDS-assortiment: de medicijnrol
Wij leveren medicatie op rol, ook wel bekend als de Baxterrol. De medicijnrol scheelt zorgprofessionals tijd en handelingen en verhoogt de medicatieveiligheid voor patiënten. 
Uitvoeren van audits
Wij voelen ons als toezichthouder medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg. Daarom toetsen we protocollen en werkinstructies die we met de zorginstelling hebben opgesteld. Zijn er verbeteringen nodig? Dan gaan we daar met de zorginstelling mee aan de slag. 
Vast aanspreekpunt voor zorgprofessionals

Onze apothekers en klantconsulenten zijn uw vaste aanspreekpunt en weten wat er speelt in uw instelling. Ze ondersteunen u bij vragen over medicatieveiligheid, de inrichting van het medicatieproces en het verzorgen van nascholingen en deelname aan commissies.

Helpdesk: 24/7 bereikbaar

Heeft u een vraag of wilt u advies over een complex geneesmiddelenvraagstuk? Onze helpdesk van apothekers met expertise in de instellingzorg staat binnen en buiten kantoortijden voor u klaar. Lees meer over deze service in het interview met instellingsapotheker Mahshid Fahimnia.

Medicatiegebruik van patiënten beoordelen
Is een patiënt langdurig opgenomen? Dan bespreekt de apotheker van BZF het medicijngebruik met de voorschrijver(s). Wij doen suggesties voor het aanpassen van de medicatie voor een zo goed mogelijk effect met zo min mogelijk bijwerkingen. 
Training en scholing 

Onze ervaren apothekers verzorgen scholing over geneesmiddelen binnen en buiten zorginstellingen. We verzorgen trainingen over allerlei farmacotherapeutische onderwerpen en FTO's voor zorgprofessionals.

Deelname aan geneesmiddelencommissie
Onze apothekers zijn actief in geneesmiddelencommissies in zorginstellingen. Wij houden zorginstellingen op de hoogte over (nieuwe) wet- en regelgeving en doen voorstellen voor het optimaliseren van het medicatieproces. Samen met de instelling proberen we te leren van incidenten die in de instelling hebben plaatsgevonden. Daarnaast denken we mee over de slimste geneesmiddelkeuzes. 
Financiële administratie en rapportage

Wij verzorgen zowel de facturatie aan zorginstellingen als declaraties aan zorgverzekeraars. Daarnaast maken wij uitgebreide rapportages die wij elk kwartaal met de zorginstelling bespreken. In deze rapportages richten wij ons onder andere op de reductie van spoedleveringen, de keuze voor het voordeligste middel en het voorkomen van tussentijdse GDS-wijzigingen.

Wij helpen u graag verder

Zoekt u een betrokken en betrouwbare partner die samen met u meer tijd en aandacht voor patiëntenzorg creëert? Of heeft u vragen over onze farmaceutische dienstverlening? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. 

Is uw zorginstelling al klant bij Brocacef Ziekenhuisfarmacie? Dan heeft u toegang tot een eigen klantpagina. Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over de farmaceutische dienstverlening van BZF, zoals nieuwsbrieven, bijsluiters en informatie over aandoeningen. 

Medewerkers contact en support

Neem contact op met onze medewerkers

Voor uw vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek

Onze oplossingen voor zorginstellingen