Chauffeur Wendy in de cabine

Patiënten krijgen de middelen die ze nodig hebben, omdat ik die op tijd bezorg

Wendy, chauffeur

Wendy zorgt dat medicijnen worden geleverd

Vier nachten per week rijdt Wendy van de Poel een vaste route via het zuidwestkant van Brabant door Zeeland langs haar klanten. Zij levert de door hen bestelde medicijnen en andere middelen af bij ziekenhuizen en apotheken. “Dat is soms wel alleen, maar het geeft ook een gevoel van vrijheid”, vertelt Wendy. “Beter dan een kantoorbaan”, lacht ze. “Ik ben de baas in mijn wagen en over de radio en heb nooit last van files.”

Wendy begon met rijden van bestellingen voor Mediq en kwam daarna in dienst bij Brocacef. “Ik doe dit nu een jaar of drie en het bevalt mij prima. In het begin reed ik ook overdag, maar nu alleen nog nachtritten. Dat ritme kost wel extra energie, want mijn werkdag begint om vier uur ’s-morgens, maar mijn wekker gaat al rond twee uur. Afhankelijk van de route en drukte ben ik tussen negen en elf uur in de ochtend klaar. Iedere dag is anders”.

Medicijnen zorgvuldig vervoeren

“Mijn nacht begint in het Brocacef depot in Dordrecht. Hier laad ik bakken in, met de spullen voor de klanten op mijn route. Mijn collega’s hebben die de avond ervoor al klaargezet. Zelf controleer ik ook nog een keer of de bestellingen voor mijn klanten juist zijn ingepakt. Gekoelde middelen laad ik zelf in. Die zijn verpakt in losse zakjes en die vervoer ik in de koelbox van mijn wagen. Dat moet heel zorgvuldig gebeuren om de ‘koude keten’ heel te houden.”

Personeel ziet 's ochtends meteen dat ik ben geweest
Wendy bezorgt medicijnen en andere middelen bij apotheken en ziekenhuizen. Omdat er ’s nachts meestal niemand is, moet zij zichzelf binnen laten. “Ik ken inmiddels alle adressen waar ik bezorg goed. Als ergens ben kan ik zelf naar binnen met een sleutel. Het alarm kan ik ook uit en weer aanzetten. Eerst breng ik de gekoelde spullen naar binnen. Die zet ik gelijk in de koelkast zodat ze op temperatuur blijven. Daarna komt de rest van de bestelling. Als het personeel de volgende morgen binnenkomt zien ze gelijk dat ik ben geweest. Dat komt omdat ik altijd de spullen op een bepaalde manier neerzet, vertelt ze. Het is een soort handtekening van mij. Dan weten ze dat het klopt.”

“Bij mijn bezorglocaties kom ik altijd binnen, in mijn eigen wagen soms niet. Ik was een keer spullen uit mijn wagen aan het pakken en toen viel de deur dicht. Na twee seconden gaat die voor de veiligheid automatisch op slot. Toen ontdekte in dat mijn sleutels nog in de laadruimte lagen. De cabine was ook op slot, want dat doe ik altijd gelijk als ik uitstap. Daar kon ik dus ook niet in. Gelukkig had ik wel mijn mobiele telefoon in mijn zak. Mijn vriend werkt ook bij Brocacef en die kon ik bellen. Hij is mij toen komen helpen met de reserve sleutels. Een week later gebeurde hetzelfde. Mijn sleutels hang ik nu altijd aan mijn riem. Dat gaat me niet meer gebeuren'', lacht Wendy.

Op de vraag of het bevalt om alleen te werken, zegt Wendy: “Ik vind dat niet erg. Je zit lekker in je eigen wagen en bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Werken in de nacht heeft ook als voordeel dat je overdag andere dingen kunt doen en dat je vaak de zon mooi ziet opkomen”.

Direct contact met patiënten

Ze mist soms het directe contact met patiënten. “Vroeger bezorgde ik ook bij mensen thuis. Dan maakte ik een praatje of dronk een kopje koffie met ze. Daardoor leer je de mensen kennen voor wie je het werk doet. Zo stuur ik nog steeds op haar verjaardag een kaart naar een dametje die nu 99 jaar is en waar ik vroeger vaak kwam. Daar denk ik wel eens aan haar als mijn spullen aflever. Patiënten krijgen de middelen die ze nodig hebben, omdat ik die op tijd bezorg.”

Meer weten medicijntransport?

Wilt u ook uw medicijnen laten vervoeren door een transporteur die voldoet aan uw kwaliteitseisen? Of wilt u meer weten over de logistieke dienstverlening van Brocacef transport en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem telefonisch met ons contact op via 030-7607029.

Andere 'Wij zorgen voor' artikelen

Bart van maatmedicatie
Bart, locatie manager maatmedicatie

Voor zowel patiënten als zorgverleners is de medicijnrol een uitkomst

Lees meer
Bouke naast pallet in magazijn
Bouke, business development manager export

Defensie is niet zomaar een klant

Lees meer
Apotheker Annet in een kas met schoffel
Annet, BENU apotheker

Juist omdat leefstijlverandering zoveel facetten kent, is het belangrijk om ons hier samen voor in te spannen

Lees meer