Laden elektrische auto

Brocacef Groep en duurzaamheid (CSR)

Op weg naar klimaat neutrale bedrijfsvoering in 2030

Gezond leven begint bij een gezonde leefomgeving

Onze leefomgeving staat wereldwijd onder druk. Onze aarde raakt steeds voller en samen creëren we meer vervuiling dan zij aankan. Dit is een grote uitdaging, waar we als mensheid in deze eeuw voor staan.

Als onderneming in de gezondheidszorg vervullen wij een belangrijke rol in de maatschappij.  Als we de nummer één zorgpartner willen zijn, waar mensen bewust voor kiezen, hoort daar ook bij dat we ons inzetten voor gezonde omstandigheden voor de mens en zijn milieu en de maatschappij. Tenslotte zijn wij hier allemaal van afhankelijk. Een gezond leven begint bij een gezonde leefomgeving.

Daarom werken wij als bedrijf aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarnaast reduceren wij de hoeveelheid afval die onze organisatie produceert. Door bijvoorbeeld onze eigen logistieke processen duurzamer te maken, hebben we ook impact op de supply chain van onze klanten zoals apotheken en zorginstellingen.


Ons streven is een CO2 neutrale bedrijfsvoering van Brocacef en BENU in 2030

Lees meer over onze doelstellingen in ons Beleidsplan Corporate Social Responsibility (CSR) Brocacef Groep 2023-2026 

Infographic Corporate Social Responsability (CSR) beleidsplan

Mensen maken het verschil binnen Brocacef en BENU. Dankzij de toewijding en inspanning van onze medewerkers kunnen wij waardevolle producten en diensten leveren. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor vitale medewerkers. Zij kunnen hieraan werken door gebruik te maken van een vitaliteitsplatform. Daarnaast faciliteren we voor een goede balans tussen werk en privé. Tegelijkertijd schenken we aandacht aan een veilig werkklimaat en diversiteit en inclusie. 

Als organisatie willen wij gerespecteerd en succesvol zijn en blijven. Correct gedrag in omgang met relaties en collega’s is daarom van groot belang. Dit uitgangspunt geldt binnen de gehele organisatie. We hechten grote waarde aan compliance binnen onze organisatie en zien strikt toe op naleving onder andere via onze compliance commissie.