Medicijnrol

Met de medicijnrol krijgt de patiënt per innamemoment in aaneengesloten zakjes alle orale medicijnen die hij of zij op een bepaald tijdstip moet slikken.

 

Medicijnrol – veilig en efficiënt 

Nu mensen steeds ouder worden, hebben ze vaak meerdere – chronische – aandoeningen. Dit betekent elke dag diverse medicijnen slikken. Uit verschillende doosjes. Op verschillende tijdstippen. De medicijnrol van Brocacef (zoals de Baxterrollen) is hiervoor dé oplossing. U ontvangt voor uw klant een medicijnrol met aaneengesloten plastic zakjes, met in elk zakje de juiste orale medicijnen per innamemoment. Zo besparen uw apotheekmedewerkers of uw zorgmedewerkers tijd in het medicatieproces en is de medicatieveiligheid optimaal. Ook de therapietrouw van uw klant neemt toe.

Neem contact op met onze medewerkers 

Meer informatie? Neem contact op via +31 318 64 19 90 (voor apothekers) of +31 478 50 92 00 (voor zorginstellingen)

De weg naar de patiënt

Het maken van maatmedicatie met medicijnrollen is een intensief proces. Elk medicijnrolzakje moet de juiste medicijnen bevatten, in de juiste dosering en bij de juiste persoon terecht komen. In deze video ziet u de wereld achter onze medicijnrollen. 

 

In de praktijk

"Op maat doseren met een medicijnrol is een goede oplossing voor veilig gebruik van medicijnen”
Jeroen van de Sanden
Zelfstandig apotheker

Zelfstandig apotheker Jeroen van der Sanden maakt veel gebruik van maatmedicatie in de vorm van een medicijnrol (ook bekend als Baxterrol). “Voor patiënten die thuis wonen of in een instelling is een medicijnrol ideaal. Zij kunnen in principe zelfstandig en veilig hun eigen medicijn innemen op het voorgeschreven tijdstip. Verplegend personeel of de thuiszorg moet dit natuurlijk wel controleren, maar het vergt minder inspanning vergeleken met andere manieren van toedienen”.

Waarom kiezen voor onze medicijnrol? 

  • Optimale medicatieveiligheid
  • Forse besparing in tijd en kosten omdat zorgverleners of apotheekmedewerkers de medicijnen niet zelf hoeven uitzetten
  • Grotere therapietrouw bij de patiënt
  • Minder verspilling door levering van afgepaste hoeveelheden
  • Onze geavanceerde apparatuur en de vele controles in het productieproces zorgen voor gegarandeerde kwaliteit
  • Wij kunnen de leveringen snel verzorgen in afstemming met uw apotheek of zorginstelling

De medicijnrollen van Brocacef - van bestellen tot levering

Brocacef verzorgt het gehele proces bij de medicijnrollen. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

Bestellen en verpakken

U stuurt vanuit AIS of vanuit het EVS de verpakkingsopdracht in via een beveiligde verbinding. Na controle zetten wij het bestand door naar de verpakmachines. Wij verpakken de medicijnrol met ons Geneesmiddelen DistributieSysteem (GDS). Dit systeem maakt per innamemoment één of meer zakjes met daarin de orale medicijnen voor elke klant. Dit gebeurt op apotheek- of instellingniveau.

Scherpe controle

De schouwmachines van Brocacef controleren automatisch of de juiste medicijnen in het juiste zakje zitten. Is er een afwijking? Dan wordt deze beoordeeld en, indien nodig, gecorrigeerd. Deze stap gebeurt tweemaal, steeds door een andere controleur. Dit proces is zo strak georganiseerd om kans op fouten te minimaliseren. Tot slot worden de medicijnzakjes per klant opgerold, zodat er voor iedere klant een eigen medicijnrol ontstaat op de wijze die we vooraf met u hebben afgesproken.

Leveren

In samenwerking met uw apotheek of instelling kunnen we de medicijnrollen snel leveren. Dit gebeurt via ons eigen gespecialiseerde transportnetwerk.

Multidose en combidose

Onze medicijnrol is verkrijgbaar in multidose en combidose met alle mogelijke frequenties. Dit varieert van een GDS-rol voor twee weken tot een intensief regime waarbij vijf keer per week een GDS-rol wordt geproduceerd.

Hoe kunnen wij u verder helpen?