Brocacef en BENU

Mensen helpen gezond te zijn en te blijven, in iedere levensfase, dat is waar het ons om draait.

Wij zorgen voor...

In onze rubriek ‘Wij zorgen voor…’ lees je meer over hoe Joeri, Carla en hun collega's, zich dagelijks inzetten voor de gezondheid van mensen. Ze zijn daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde levensstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis, in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in onze apotheken.

 

Onze mensen zijn ook daar waar zorgprofessionals behoefte hebben aan bijvoorbeeld gespecialiseerde supply chain oplossingen,  bereidingen, medicijnrollen of advies over de optimalisatie van de logistieke processen in instellingen. Door de hele zorgketen heen; extramuraal, intramuraal en transmuraal.

Richard sorteert medicijnen

Richard zorgt voor bezorging aan huis

Richard Worseling – van Herk werkt al sinds 1990 als bezorger/medewerker in apotheken, waarvan de meeste tijd voor BENU. Eerst bezorgde hij vooral zelf medicijnen (dat doet hij soms nog steeds). Nu zorgt hij vooral ervoor dat anderen leren bezorgen. Dat doet hij door nieuwe bezorgers te trainen in hoe ze op een klantvriendelijke en efficiënte manier medicijnen kunnen afleveren.

Bart zorgt dat patiënten juist en eenvoudig hun medicijnen kunnen innemen

Bart van Balkom is hier als locatiemanager verantwoordelijk voor het productieproces van medicijnrollen (ook bekend als Baxterrol). Een medicijnrol bestaat uit zakjes met de juiste medicijnen voor één patient, per inname moment afzonderlijk zijn verpakt, aan elkaar op een rol.

Chauffeur Wendy in haar cabine

Wendy zorgt dat medicijnen worden geleverd

Vier nachten per week rijdt Wendy van de Poel een vaste route via het zuidwestkant van Brabant door Zeeland langs haar klanten. Zij levert de door hen bestelde medicijnen en andere middelen af bij ziekenhuizen en apotheken. “Dat is soms wel alleen, maar het geeft ook een gevoel van vrijheid”, vertelt Wendy. “Beter dan een kantoorbaan”, lacht ze.

Zorgassistent Firdevs bij ladenkast in apotheek

Firdevs zorgt voor veilig medicijngebruik

Firdevs Kocaman is werkzaam als zorgassistente in Rotterdam. Zij ondersteunt de apothekers op het gebied van de zorg en draagt actief bij aan de kwaliteit en klanttevredenheid binnen de apotheek. Samen met het apotheekteam voert zij zorgtaken uit, zoals controle op verstrekking en gebruik van medicijnen met behulp van het programma BENU Medicijnscan.

Maron close up

Maron en zijn collega’s brengen vaccins veilig op hun plek

Maron de Boer werkt inmiddels al de nodige jaren bij Brocacef. Hij is begonnen als planner binnen transport en wordt nog steeds enthousiast van logistieke processen net zoals zijn collega’s. “Het is mooi als je met z’n allen, de middelen die nu hard nodig zijn, zoals vaccins, veilig en op tijd kunt afleveren.”

Apotheker Joeri Arkink

Joeri zorgt voor de check van je gezondheid

“De Gezondheidscheck biedt mij de mogelijkheid om 1-op-1 contact te hebben met mijn klanten. Dat geeft de ruimte om je te verdiepen in iemands leven”, vertelt apotheker Joeri Arkink. “Doordat een patiënt zich kwetsbaar opstelt en zijn hele leven op tafel legt, krijg ik een goed beeld. Een klant kiest hier zelf voor, waardoor ze open staan mijn adviezen.

Carla zorgt voor flow in de apotheek

Carla zorgt voor flow in de apotheek

In deze tijd waarin COVID-19 ook op de werkvloer in de apotheek heerst en de bezetting onder druk staat, is goede ondersteuning essentieel. Carla van Vliet helpt collega's vertrouwd te maken met gedigitaliseerde werkprocessen. Die maken het mogelijk om recepten sneller en met minder fouten te verwerken. Waardoor meer tijd en aandacht steed kan worden aan klanten.

Maaike zorgt voor medicatieveiligheid in zorginstellingen

Nieuwe afdelingen optuigen en bestaande afdelingen zo goed mogelijk inrichten; zorginstellingen hebben genoeg op hun bordje, in tijden van corona. Het werk van Maaike Scheek kwam toen nog beter van pas dan ooit. Als assistent dienstverlening zorgt ze namelijk samen met haar collega’s van Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF)  ervoor dat...

Jilske zorgt voor zorg op maat in vertrouwde thuisomgeving

Steeds meer ziekenhuizen ontdekken dat specialistische zorg ook thuis mogelijk is en dat dit zelfs veel voordelen oplevert. Patiënten vinden het prettiger en er ontstaat ruimte voor mensen die zorg nodig hebben in het ziekenhuis. Om deze ‘zorg op afstand’ aan te kunnen bieden, zijn gespecialiseerde verpleegkundigen nodig. Jilske Dwars is...

Marcel zorgt voor de juiste hulpmiddelen

Het leven van Marcel Kuijer stond volledig op zijn kop, toen hij namens Brocacef Groothandel een belangrijke rol vertolkte in het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Vanuit die rol, werd hij tijdens de coronacrisis, medeverantwoordelijk voor het oplossen van tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen in Nederland.


Hoe kunnen wij u verder helpen?