HuisartsPlus

HuisartsPlus ondersteunt en ontzorgt u in de dagelijkse bedrijfsvoering met diensten die de kwaliteit in uw praktijk bewaken en het rendement verbeteren.

Samenwerken betekent kennis delen en krachten bundelen

 

 


HuisartsPlus is ontwikkeld voor en door apotheekhoudende huisartsen om de kwaliteit van zorg en professionaliteit in de praktijk te kunnen waarborgen en verbeteren. Het doel: de beste service voor uw patiënt.


Om dit te realiseren, hebben we een samenwerking met apotheekhoudende huisartsen die bijeenkomen in de Raad van Advies. Samen met deze permanent betrokken deskundigen ontplooien wij initiatieven die HuisartsPlus verder helpen. Samenwerken betekent kennis delen en krachten bundelen. U heeft toegang tot innovaties, kennis, middelen en ervaringen vanuit de Brocacef Groep en haar netwerk.

Neem contact op met Nicky van den Berg, formule manager HuisartsPlus 

Nicky van den Berg, formule manager HuisartsPlus
Ontdek wat HuisartsPlus voor u kan betekenen

De samenwerking met HuisartsPlus kan u het volgende opleveren:

 • Volledige ondersteuning bij zorgcontractering
 • Bondgenoot in vergunningskwesties
 • Begeleiding bij certificering
 • Scherpe collectieve inkoopcontracten
 • Farmaceutische expertise
 • Professionele en eenduidige uitstraling
 • Up-to-date met nascholing

Meer tijd en aandacht voor uw patiënt

Zorgverzekeraars, de inspectie en overheid stellen steeds meer eisen op het gebied van zorg, kwaliteit en kosteneffectiviteit. HuisartsPlus biedt services en diensten die u ontzorgen, zodat u meer tijd en aandacht heeft voor uw patiënt.

Volledige ondersteuning bij zorgcontractering

Met de krachtenbundeling vertegenwoordigt een onafhankelijke partij u voor de zorgcontractering farmacie, onder de naam HuisartsPlus. Voor u betekent dit: uitstekende vergoedingen voor verrichtingen en prestaties en advies bij het tekenen en uitvoeren van de gemaakte zorgcontracteringsafspraken.

Bondgenoot in vergunningskwesties

Tevens kunt u gebruik maken van onze ruime kennis, ervaring en expertise op het gebied van apotheekvergunningskwesties. Wij zijn uw bondgenoot en ondersteunen u hierbij.

Begeleiding bij certificering

Om kwalitatief goede zorg te leveren zijn een goede organisatie en gestroomlijnde processen van belang. Certificering is hierbij een essentiële voorwaarde. HuisartsPlus biedt begeleiding bij certificering en het gecertificeerd blijven, een compleet kwaliteitshandboek, workshops op het gebied van kwaliteit en ondersteuning bij het uitvoeren van zowel interne- als externe audits met onder andere risicoanalyses.

Scherpe collectieve inkoopcontracten

We doen het samen. Dat geldt ook voor de inkoop van niet-farmaceutische producten en diensten. U profiteert van scherpe kortingen op collectieve inkoopcontracten, waaronder op facilitaire dienstverlening, diensten gericht op het verhogen van het kwaliteitsniveau in de praktijk, ICT-hardware & software en aanschaf, onderhoud en reparatie van medische apparatuur.

Farmaceutische expertise

Met (complexe) farmaceutische vraagstukken kunt u terecht bij de speciaal voor u beschikbare zorgapothekers. Ook wanneer u hulp nodig heeft bij medicatie reviews kunnen zij u begeleiden en de laatste controle uitvoeren.

Professionele en eenduidige uitstraling

Vanuit HuisartsPlus is er een huisstijl beschikbaar waar aangesloten praktijken gebruik van maken om de eigen identiteit te versterken. Wij helpen u bij de positionering en profilering door middel van:

 • Uw eigen HuisartsPlus-praktijkwebsite
 • De wachtkamermodule
 • Een lijn met verpakkingsmaterialen
 • Gepersonaliseerd drukwerk met uw eigen NAW-gegevens. 

Up-to-date met nascholing

Met de juiste opleidingen, cursussen en andere vormen van nascholing georganiseerd door HuisartsPlus blijven u en uw medewerkers helemaal bij op het gebied van medische- en farmaceutische vraagstukken. Het geaccrediteerde nascholingsaanbod bestaat uit:

 • Een unieke nascholing die jaarlijks speciaal voor de assistenten in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk wordt georganiseerd bij u in de buurt
 • Farmaceutische syllabustrainingen in de vorm van zelfstudie, inclusief een syllabus, een werkcollege en een kennistoets.
Daarnaast zijn er meer dan 100 online trainingen gericht op de gezondheidszorg, voor alle medewerkers in uw apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

 

Hoe kunnen wij u verder helpen?