De BENU formule

Het is onze ambitie om de best gewaardeerde en meest complete partner te zijn voor de apotheker.

BENU Apotheek: dé formule voor apothekers

Brocacef heeft alles in huis voor de zelfstandig apotheker en ruime ervaring met het inrichten en beheren van sterke formules zoals onze apotheekformule BENU. Met de BENU formule ondersteunen wij apothekers op het gebied van inkoop, bedrijfsvoering, kwaliteit, apotheekbeheer en uitstraling. Zo bespaart de apotheker tijd en geld en helpen wij het rendement van de apotheek te verbeteren. Wij zijn altijd in beweging om onze ambitie waar te maken.

BENU Apotheek biedt zelfstandige apothekers de mogelijkheid onderdeel te zijn van een landelijke formule. Met bijna 500 apotheken is BENU marktleider en een sterk landelijk merk. De BENU formule zorgt voor een herkenbare uitstraling, onderscheidende diensten voor de consument, ondersteuning in marketing en communicatie,  campagnes en schappenplannen voor zelfzorgproducten. De formule neemt de apotheker zoveel mogelijk werk uit handen, zodat deze zoveel mogelijk tijd en aandacht kan geven aan het verlenen van goede zorg.

Neem contact op met Corry Luteijn 

Ik hoor graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Zes redenen om voor BENU Apotheek te kiezen

1. One-stop-shop: het meest complete aanbod van farmaceutische producten en services.

De BENU formule werkt nauw samen met de verschillende werkmaatschappijen en business units van Brocacef. Bijvoorbeeld met BENU Direct voor bezorging van medische hulpmiddelen, met Brocacef Supplies & Services voor producten en diensten en met Brocacef Ziekenhuisfarmacie voor bereidingen. Zo kunnen wij het meest complete aanbod bieden tegen scherpe condities.

2. Centraal gecoördineerde contractering met alle zorgverzekeraars
 • Gebruik maken van de BENU Medicijnscan voor het nakomen van afspraken met zorgverzekeraars
3. Rendement
 • Centrale inkoop farmaceutische producten en services
 • Bedrijfskundige ondersteuning die de efficiency in uw apotheek vergroot
 • Groot aanbod 'shared services' met direct financieel voordeel
4. Kwaliteit
 • Trainingen, opleidingen en intervisie voor het hele apotheekteam
 • Deelname multi-site certificering
 • Deelname aan continu klantonderzoek
5. Merkuitstraling en bekendheid
 • Complete huisstijl voor zowel het interieur als exterieur van de apotheek
 • Gebruik van marketing- en communicatiematerialen als folders, posters, etiketten en verpakkingen.
 • Vermelding op onze website, en vindbaarheid in online zoekresultaten 
 • Profiteren van landelijke naamsbekend BENU Apotheek
 • Gebruik formule-onderdelen als schappenplannen en campagnes zelfzorg, online services als inschrijven en herhalen
6. Samenwerking

Wij werken intensief samen met de verschillende Brocacef bedrijven en met onze Formuleraad. Deze raad bestaat uit zelfstandig apothekers, Partners van de BENU formule. Wij stemmen nieuwe ontwikkelingen met de leden van deze raad af en krijgen feedback uit de praktijk.

Focus op zorg en rendement

Belangrijk doel van de BENU formule is ondersteuning bieden waardoor u en uw medewerkers zich kunnen focussen op zorgverlening aan uw klanten en op verbetering van uw rendement. Wij helpen u met efficiënte bedrijfsvoering en kwaliteit door onder andere FLOW, Best Practices en Operational Excellence check-up.

 • FLOW is een werkmethode waardoor processen in de apotheek beter op elkaar afstemmen. Wachttijden nemen af, de klant- en de medewerker-tevredenheid stijgt: u creëert meer rust in de apotheek. Bekijk hier de video over FLOW.
 • Best Practices zijn werkmethoden die bijdragen aan een verbetering van de efficiency in de apotheek. Best Practices komen in samenwerking met onze apothekers tot stand en zijn continu in ontwikkeling. Een voorbeeld van een veel gebruikte Best Practice is voorraadoptimalisatie.
 • Een Operational Excellence check-up houdt in dat onze consultants uw apotheek in een dag screenen. U krijgt dan een uitgebreid verbeterplan waarmee u de efficiency in uw apotheek kunt verbeteren.

BENU Medicijnscan

BENU maakt centraal contractafspraken met alle zorgverzekeraars voor zowel de eigen apotheken als de Partners van de BENU formule. 

Voor het nakomen van de afspraken met zorgverzekeraars maakt u  gebruik van de BENU Medicijnscan. Dit zorgprogramma helpt u bij het optimaliseren van de farmacotherapie van uw klanten en de begeleiding in hun medicijngebruik.

De voordelen van de BENU Medicijnscan:

 • Faciliteert het verlenen van persoonlijke zorg
 • Resulteert in een hogere vergoeding per receptregel bij meerdere zorgverzekeraars
 • Biedt achtergronddocumentatie met wetenschappelijke onderbouwing van de interventie
 • Ondersteunt bij de afhandeling en de vastlegging van verschillende interventies om de farmacotherapie te verbeteren waaronder de Medische Farmaceutische Beslisregels (MFB’s).
Zo bent u als Partner van de BENU formule verzekerd van goede afspraken met zorgverzekeraars en de mogelijkheid tot gedegen naleving hiervan.

Een apotheker aan het woord

Meer aandacht voor mijn klanten
Henk Nooijens
Beherend apotheker BENU Apotheek Den Bosch Oost
"Brocacef en BENU nemen me veel werk uit handen waar ik zelf minder sterk in ben. Onderhandelingen en het maken van prijsafspraken bijvoorbeeld. Ook op andere manieren wordt mijn werk makkelijker gemaakt. Neem de BENU Medicijnscan: daardoor weet ik bij welke klanten verbetering in het medicijn mogelijk is, waardoor ik echt meer aandacht aan hen kan besteden."

Hoe kunnen wij u verder helpen?