Maarssen,
23
juni
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

BENU kiest voor elektrisch lokaal transport

BENU (onderdeel van Brocacef Groep) heeft een contract gesloten met Renault Nederland voor de levering van 58 elektrische Kangoo E-Tech bestelauto’s. De eerste 19 voertuigen zijn vandaag geleverd. De auto’s gaan ingezet worden voor lokale levering van medicijnen en hulpmiddelen.

Dankzij deze investering kan BENU-klanten tot aan de voordeur medicijnen en medische hulpmiddelen bezorgen, ook als de milieueisen strenger worden vanwege de uitbreiding van milieuzones. BENU zet hiermee een ferme stap voorwaarts in de verduurzaming van de lokale bezorging.   

Zonder uitstoot

“We zijn blij dat de elektrische Kangoo voertuigen betrekkelijk snel geleverd konden worden”, zegt Bart Tolhuisen, groepsdirecteur financiën: “De vraag naar elektrische transportmiddelen neemt sterk toe, doordat steeds meer steden zero-emissie zones instellen. Dit betekent dat in deze gebieden alleen voertuigen mogen rijden zonder uitstoot (van CO2, NOx en fijnstof). Dankzij de nieuwe elektrische bestelauto’s kunnen we onze medicijnen en hulpmiddelen blijven bezorgen, ook wanneer als aantal zero-emissie zones in de toekomst uitbreidt. De voertuigen leveren een belangrijke bijdrage aan het streven van Brocacef Groep naar CO2 neutrale bedrijfsvoering in 2030.”

 Direct leveren aan consumenten

 BENU zet de elektrische Renault Kangoo bestelauto’s in voor het leveren van bestellingen aan consumenten en zorginstellingen vanuit de fulfilment centers in Amsterdam en Eindhoven. Op deze locaties heeft Brocacef distributiefaciliteiten voor de professionele zorg gecombineerd met directe distributie aan consumenten. Op de daken van beide locaties zijn zonnepanelen aangebracht waardoor de bestelauto’s hier geladen worden met zelf opgewekte elektriciteit.

Naast de fulfilment centers zullen lokale BENU-apotheken gebruik gaan maken van de bestelauto’s om bestellingen van klanten aan huis te bezorgen. Bij een aantal apotheken is hiervoor een laadpaal geïnstalleerd.

 BENU heeft voor de Renault Kangoo E-Tech electric gekozen vanwege het laadvermogen. Doordat de batterijen onder de vloer zijn gemonteerd is er bijna 4 M3 ruimte en kan tot maximaal 527 kg vervoerd worden. Dankzij de lithium-ion batterij van 45 kWh heeft auto een actieradius van 300 km (WLTP). 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie T: 06-53770564 en kassink@brocacef.nl.

Over BENU

BENU zet zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,6 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.300 medewerkers. https://www.benu.nl/