Duurzame medicijnrollen voor een beter milieu

21-11-2019
Brocacef Maatmedicatie (BMM) lanceert als eerste in de zorgmarkt 100% biologisch afbreekbare medicijnrollen. De nieuwe medicijnrolzakjes zijn gecertificeerd voor thuiscomposteren en gemaakt van duurzame folie. Vanaf vandaag zal het nieuwe verpakkingsmateriaal worden opgenomen in het productieproces.

BMM ziet het als haar taak om bij te dragen aan verduurzaming van de medicijnstroom. Daarom is er in samenwerking met DD Innovations een duurzame folie ontwikkeld voor de medicijnrollen van BMM. Het nieuwe verpakkingsmateriaal wordt gemaakt uit restafval afkomstig van FSC houtbewerking en bestaat voor 90% uit papier. Na gebruik kunnen de medicijnrolzakjes verzameld worden bij het groenafval of voor de composthoop.

De duurzame folie is transparanter en kan met een hogere resolutie bedrukt worden. Dit zorgt ervoor dat de tekst op de zakjes nog beter leesbaar is en de zakjes ook makkelijker geopend kunnen worden. Naast deze voordelen voor de gebruikers van medicijnrollen draagt de nieuwe dunnere folie ook bij aan een schoner en efficiënter  productieproces.

Met het lanceren van deze nieuwe duurzame folie wil BMM bijdragen aan verduurzaming van de medicijnstroom. Het doel is om eind 2020 alle medicijnrollen met deze duurzame folie te produceren.

Hoe kunnen wij u verder helpen?