Maarssen,
21
september
2020
|
17:06
Europe/Amsterdam

SBB en BENU werken samen aan de apothekersassistent van de toekomst

BENU Apotheken en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het vak van apothekersassistent verder te ontwikkelen.

BENU wil de zorgpartner zijn waar mensen bewust voor kiezen. Daarom krijgt de apotheek in het toekomstige zorglandschap een bredere rol. De komende jaren wordt het begeleiden bij het veranderen van levensstijl een belangrijke nieuwe activiteit. Medicijnen of hulpmiddelenzorgadvies blijft, maar de BENU-apotheker wordt een onmisbare schakel als het gaat om preventie.

Dit betekent ook dat de rol van apothekersassistenten verandert. BENU wil daarom een belangrijke rol innemen in de begeleiding en opleiding van apothekersassistenten op dit gebied.

Jaap Haaksema, directeur operations: ‘BENU heeft het afgelopen jaar ruim 200 studenten tot apotheekassistent opgeleid. Door de samenwerking met SBB kunnen we de studenten die bij BENU stage lopen nog beter begeleiden. Dit geeft de studenten de beste uitgangspositie op een baan bij BENU apotheken omdat zij weten hoe zij hun klanten het best kunnen adviseren en voorlichten over hun gezondheid. De stagebegeleiders van BENU worden nog verder ondersteund. We hebben een eigen ‘onboardings- programma en BPV beleid. En met behulp van diensten en producten van de SBB kennisbank en de workshops wordt deze ondersteuning verder uitgewerkt.’