Maarssen,
23
maart
2020
|
14:32
Europe/Amsterdam

Extra maatregelen in BENU apotheken vanwege corona

Alle 334 BENU apotheken doen er alles aan om open en toegankelijk te blijven tijdens de Coronacrisis.

 Alle 334 BENU apotheken doen er alles aan om open en toegankelijk te blijven tijdens de Coronacrisis. BENU heeft 3,4 miljoen klanten. Elke dag zijn ruim 3500 mensen aanwezig in de apotheken om patiënten advies te geven, gerust te stellen en medicijnen uit te geven. BENU zet zich maximaal in om de medicijnvoorziening op peil te houden. Om de gezondheid van apotheekteams en de continuïteit van de dienstverlening zo veel mogelijk te blijven garanderen, zijn extra maatregelen getroffen.

Hygiënemaatregelen en maatregelen beschikbaar houden medicijnen

Alle apotheken zijn vanaf vandaag extra voorzien van plastic balieschermen. Daarnaast zijn er eerder al de volgende maatregelen ingevoerd zoals:- We vragen patiënten zo veel mogelijk gebruik te maken van de afhaalautomaten om medicijnen op te halen. Er zijn 200 BENU Apotheken met afhaalautomaten die 24/7 open zijn.- We vragen patiënten zo veel mogelijk telefonisch of per mail contact op te nemen met de apotheek.- Alleen pinbetalingen zijn mogelijk.- Aangepaste openingstijden (zoals bijvoorbeeld een middagsluiting).- Niet meer dan één apotheker aanwezig in de apotheek.- Om het aanbod voor iedereen toegankelijk te houden is de verkoop paracetamol beperkt tot maximaal twee verpakkingen. Paracetamol is alleen achter de balie beschikbaar.

Zorg voor chronisch zieken tijdens coronacrisis

Het is topdrukte in de BENU apotheken. De grootste aandacht van de apotheekteams gaat momenteel uit naar de zorg voor de chronisch zieken. Zes miljoen Nederlanders zijn chronisch ziek, met bijvoorbeeld COPD/Astma, diabetes of andere chronische aandoeningen. Ruim één miljoen Nederlanders komen hiervoor naar BENU. Chronisch zieken gebruiken dagelijks medicijnen en zijn in deze tijd extra kwetsbaar en dus bezorgd. De apotheker en zijn/haar team zijn voor hen een baken van rust en kennis. We merken dat deze patiënten nu meer behoefte hebben aan advies en meer vragen hebben. Ook willen zij graag hun herhaalrecepten nu eerder hebben, zodat ze zeker weten dat ze voldoende in huis hebben. In overleg met de huisartsen verleent BENU passende zorg aan deze groep die het hard nodig heeft.

Over BENU

BENU Nederland bestaat uit twee bedrijfsonderdelen: BENU Apotheek en BENU Direct Hulpmiddelenzorg. BENU Apotheek is een landelijk dekkende keten met circa 334 apotheken. BENU is met 3500 medewerkers en ruim 3,4 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg.

Meer informatie op www.benuapotheek.nl