30
juli
2020
|
11:43
Europe/Amsterdam

Distributiecentrum Eindhoven uitgebreid en in gebruik genomen

Nieuwbouw DC Eindhoven

Het nieuwe deel van het Brocacef distributiecentrum in Eindhoven is in gebruik genomen. De uitbreiding van het DC zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit. Een deel van het DC wordt gebruik als bulkopslag voor de groothandel. Daarnaast heeft de transportafdeling van Brocacef ook haar intrek genomen in Eindhoven. Daarmee komt alles onder één dak en is Brocacef voorbereid op de toekomst.

Eerder opgeleverd

Na het maken van de eerste schetsen voor een mogelijke uitbreiding begin 2018, ging een jaar later het project van start en op 17 juni 2019 werd de eerste paal geslagen van het nieuwbouwdeel. De bouw liep zeer voorspoedig en ondanks de Coronacrisis is het project twee maanden eerder opgeleverd dan gepland.

Duurzame toepassingen

In het distributiecentrum Eindhoven heeft Brocacef duurzame toepassingen doorgevoerd om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Zo is het pand voorzien van zonnepanelen en is het nieuwbouw gasloos. Daarnaast heeft Brocacef het opgeleverde nieuwbouwdeel geheel voorzien van slimme LED verlichting en luchtverwarming. Mechanische deuren dragen verder bij aan kostenbesparingen en de belasting op het milieu.

Door de goede samenwerking intern met onze collega’s en extern met onze partners en leveranciers kunnen wij bijzonder trots zijn op dit mooie resultaat!