Maarssen,
29
april
2020
|
16:53
Europe/Amsterdam

Brocacef Zorglogistiek vervoert IC medicijnen die bereid zijn door Scheldezoom Farmacie

beeldbank levering

Scheldezoom Farmacie is één van de apotheken in Nederland die zelf Midazolam-infuusoplossing bereidt. Midazolam is een middel dat patiënten op de IC in slaap houdt. Door het dreigend tekort aan IC-medicijnen bereidt Scheldezoom Farmacie niet alleen voor de ziekenhuizen in Zeeland maar bedient het nu landelijk ongeveer 25 ziekenhuizen. Brocacef Zorglogistiek is aangehaakt als partner voor de logistiek. We ontzorgen de ziekenhuisapotheken door het IC-middel  op het juiste moment op de juiste plek te leveren in het ziekenhuis

De vraag vanuit ziekenhuizen is echter veel groter dan het aanbod. Op basis van het gemiddeld weekverbruik op een IC per ziekenhuis wordt Midazolam uitgeleverd. De beperkte hoeveelheid grondstoffen dwingt Scheldezoom Farmacie er toe een plafond in te stellen zodat het middel eerlijk verdeeld worden.

De productie van een batch Midazolam duurt een kleine week. Na productie wordt het in literzakken verdeeld, afgesloten, gesteriliseerd en worden de laatste controles en tests uitgevoerd door het eigen laboratorium van Scheldezoom Farmacie.

Deze week heeft Brocacef Zorglogistiek de laatste 250 liter vanuit Scheldezoom Farmacie vervoerd. Alle grondstof verwerkt en is het wachten op nieuwe aanvoer.