Maarssen,
16
november
2022
|
10:26
Europe/Amsterdam

Brocacef Groep NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd

Alle bedrijfsonderdelen van Brocacef Groep zijn NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd. Deze twee normen stellen eisen aan organisaties op het gebied van informatiebeveiliging (cybersecurity).  NEN 7510 is in Nederland de norm op gebied van informatiebeveiliging in de zorg en ISO 27001 is de internationale standaard op gebied van informatie beveiliging. Daarmee is de hele keten binnen Brocacef Groep vanaf pre-wholesale tot aan de consument gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging.  
Zie ook brocacef.nl/informatiebeveiliging.

certificaten-portret-1800 

Links Hanneke Bes, manager quality assurance / apotheker en rechts  Mohamed Kassttar, information security manager 
 

Mohamed Kassttar, information security manager, stelt: “Binnen de Brocacef Groep hechten we veel waarde aan de beveiliging van (patiënt)data van onze klanten. Cybersecurity, privacy en het trainen van medewerkers in informatiebeveiliging hebben de hoogste prioriteit binnen onze organisatie.”

“Het auditteam van LRQA dat de certificering uitvoerde, loofde het bewustzijn van de medewerkers en  transparante en open wijze waarmee betrokkenen deelgenomen hebben aan de gesprekken tijdens het traject”, vertelt Hanneke Bes. “Bewustwording over informatieveiligheid onder de medewerkers is waar het op de lange termijn om draait.”

Bijna dagelijks komen cyberaanvallen, gijzelsoftware en datalekken in het nieuws. De eisen aan goede beveiliging van patiënt- en klantgegevens nemen hierdoor toe. Om de verwerking van gegevens veilig te houden blijft de Brocacef Groep investeren.  In bijvoorbeeld het verder professionaliseren van haar interne processen op het gebied van informatiebeveiliging. Dat blijven wij doen, omdat onze klanten en leveranciers, net als wij hier grote waarde aan hechten. Op deze manier willen wij ook in de toekomst blijven voldoen aan eisen die worden gesteld in NEN7510 en ISO27001.