Maarssen,
17
februari
2022
|
15:26
Europe/Amsterdam

Brocacef bouwt duurzaam distributiecentrum

Duurzame stadsdistributie brengt zorg dichtbij de consument in Amsterdam

Brocacef Groep is de bouw van een duurzaam distributiecentrum gestart op Business Park Osdorp in Amsterdam op de hoek locatie in Lutkemeerpolder. Vanuit het multifunctionele DC belevert Brocacef de zakelijke klanten zoals apotheken en instellingen. Ook zullen medicijnen vanuit het DC direct naar de consument in de stad aan huis gebracht worden. De locatie aan de rand van de stad zorgt ervoor dat het aantal gereden kilometers teruggedrongen wordt. Het distributiecentrum wordt duurzaam gebouwd door Heembouw naar een ontwerp van Heembouw Architecten, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar SADC en eigenaar GLP.

Duurzame stadsdistributie 

De verwachting is dat vanaf medio 2023 Brocacef minder kilometers door de stad aflegt. Dit komt doordat er door optimale planning minder voertuigen nodig zijn voor de levering aan huis bij consumenten. Met daarnaast de inzet van elektrische voertuigen wordt in het totaal een reductie van 30.000 kilo CO2 gerealiseerd. Peter de Jong, CEO Brocacef Groep: “Brocacef wil de zorgpartner zijn waar mensen bewust voor kiezen. Zorgdragen voor een betere leefomgeving past hierbij en daarom willen wij in 2030 een CO2 neutrale bedrijfsvoering gerealiseerd hebben. Samen met Heembouw en SADC draagt Brocacef met de bouw bij aan duurzame stadsdistributie in Amsterdam.” 

Deze ambities liggen in lijn met de ambities van Heembouw rondom duurzaamheid. Rinus Verhey, directeur Bedrijfsruimten: “We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet en zijn oprecht gedreven om het beter te doen. Het is mooi om die ambities te delen met Brocacef, en dit duurzame pand te realiseren”. 

Overzicht kavel DC Amsterdam

Impressie van het toekomstige distributiecentrum van Brocacef in Amsterdam

Duurzaam pand

Het nieuwe DC wordt voorzien van 5.880 zonnepanelen op het dak, zonwerend glas en  LED-verlichting voorzien van schemerschakeling. Daarnaast wordt het terrein met veel planten en bomen ingericht en wordt het regenwater niet via het riool afgevoerd, maar via bodeminfiltratie terug gebracht in de bodem. Met de bouw van het nieuwe DC dat het huidige DC vervangt, wordt de productiecapaciteit verdubbeld.

Natuur inclusieve garage

De parkeergarage van ca. 8.000 m2 wordt ‘natuur inclusief’ met beplanting op de gevel. Dit zorgt niet alleen voor een groene uitstraling, maar dempt ook het verkeersgeluid en zuivert de lucht. Er komt een fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes en naast de oplaadpunten op het buitenterrein voor de stadsdistributie komen er in de parkeergarage ook laadpalen voor elektrische auto’s.  Eind 2022 wordt het pand bouwkundig opgeleverd en halverwege 2023 operationeel. Het pand zal na oplevering het BREAAM very good certificaat ontvangen.

Boilerplate

Meer informatie: Voor meer informatie neemt u contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie via 06-53770564 of kassink@brocacef.nl.

Over Heembouw

”Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.” Dat is de visie en drijfveer van Heembouw. Creëren is de optelsom van bedenken, ontwikkelen en realiseren. Heembouw verbindt deze elementen in een optimaal LEAN proces aan elkaar in één organisatie. Op deze manier kunnen we alle tijd en energie steken in het realiseren van het gezamenlijke doel: de hoogste functionele, architectonische en financiële waarde creëren voor de klanten.