Maarssen,
07
januari
2021
|
22:17
Europe/Amsterdam

Brocacef bezorgt Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccins bij ziekenhuizen

Vanaf vandaag starten ziekenhuizen met het inenten van hun personeel dat werkt op de IC, de spoedeisende hulp, de corona-verpleegafdelingen of andere collega’s in het ziekenhuis. De vaccins voor het ziekenhuispersoneel worden vanuit diverse ziekenhuizen verspreid onder de ziekenhuizen in hun regio. Om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen zo snel mogelijk over het vaccin kunnen beschikken ondersteunt Brocacef B.V. een aantal van deze ziekenhuizen bij deze logistieke operatie.

Het vervoer van de vaccins valt onder ‘special care’ leveringen. Dat betekent dat ze gekoeld vervoerd worden, waarbij de temperatuur continue gemonitord wordt. De vaccins worden afgeleverd aan ziekenhuisapotheken in de regio. Hiermee draagt Brocacef bij aan een veilige en kwalitatieve distributie van het vaccin.

catharina-vaccin 1600

Fotobijschrift: Catharinaziekenhuis neemt Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccins in ontvangst.

Brocacef ondersteunt daarnaast ziekenhuizen bij de Covid Crisis Voorraad (CCV) die zij verplicht moeten aan leggen van het ministerie van VWS. Deze buffervoorraad bestaat uit de 14 meest essentiële medicijnen voor acht maanden, die gedurende twee jaar beschikbaar moet blijven.