Maarssen,
19
april
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

BENU schaalt bezorging met zonne-energie op door uitbreiding SunRiders

Vier extra SunRiders in de BENU solar cargo bike vloot

In de zomer van 2021 is BENU in de regio Rotterdam begonnen met aan huis afleveren van medicijnen en medische hulpmiddelen met behulp van een SunRider. Na een succesvolle pilot, zijn er nu vier extra SunRiders toegevoegd aan de BENU solar cargo bike vloot. De elektrische transport fietsen gaan op verschillende plekken* in het land medicijnen en medische hulpmiddelen bezorgen bij BENU klanten. De SunRider wekt vrijwel alle energie zelf op.

Robbert van Oel (manager transport bij Brocacef) over de samenwerking met SunRider: "Al tijdens de pilot was er goed contact met Need The Globe (NTG), de producent van de SunRider. Ze waren zeer geïnteresseerd in hoe hij in de praktijk zich zou houden bij intensief gebruik.  Als een van de eerste gebruikers wilden we dat graag met hen delen, om de solar cargo bike te verbeteren.

"We waren continue in contact met Ganusan (de bestuurder van de eerste BENU SunRider) over zijn ervaringen", vertelt mede-oprichter Chris van Houdt van NTG. Mijn collega's van de techniek hebben regelmatig met hem meegefietst om te zien hoe hij de SunRider in de praktijk gebruikte en waar we zaken konden verbeteren."

De SunRiders die nu in gebruik genomen worden zijn mede dankzij BENU en andere klanten verbeterd en aangepast. De laadruimte is nu voorzien van een koelkast waarmee medicijnen vervoerd kunnen worden, bij een gecontroleerde temperatuur tussen de 2˚ - 8˚ Celsius.

De solar cargo bike maakt gebruik van de combinatie van de energie van mens en zon. De bestuurder beweegt de trappers met ondersteuning van een elektromotor. De motor wordt aangedreven met zonne-energie  opgewekt door de zonnepanelen op de laadruimte achter de bestuurder. SunRider is daarmee een zeer duurzame mobiliteitsoplossing voor lokale distributie. De SunRider kan meer dan 100 km per dag afleggen zonder netspanning en heeft een laadcapaciteit van 150 kg.

Brocacef Groep is bezig om de supply chain en transport duurzamer te maken waar dat kan. Zo ook in de laatste kilometers tot aan de deur van klanten. Lees meer over onze ambities op gebied van duurzaamheid.

* in eerste instantie in Landgraaf, Den Helder, Rotterdam en Zwolle

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie T: 06-53770564 en kassink@brocacef.nl.

Over BENU

BENU zet zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,4 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.400 medewerkers. https://www.benu.nl/