Maarssen,
19
november
2021
|
14:04
Europe/Amsterdam

BENU meldt zich bij minister De Jonge om te helpen vaccineren

BENU Apotheken meldt zich bij minister De Jonge om te helpen bij de boostervaccinatie. De Jonge deed de oproep om hulp gisteravond in een item op RTL Nieuws.

Het fijnmazige netwerk en de laagdrempelige zorg van 350 BENU apotheekteams kan ervoor zorgen dat de boostervaccinatie versneld kan worden. De inzet van apotheekteams ontlast de zorgverleners van RIVM/GGD in een periode waarin zowel de boostervaccinatie gezet moet worden, als alle aandacht nodig is op moeilijk bereikbare groepen ongevaccineerden. Volgens RIVM zijn 7 op de 10 IC-patiënten nog niet gevaccineerd. Ook kan de inzet van de apotheekteams helpen bij het stijgende ziekteverzuim onder zorgpersoneel.

BENU heeft al ervaring met vaccineren in de apotheek. Het vaccineren vindt plaats in samenwerking met een lokale huisarts. Deze samenwerking is vastgelegd in een contract. BENU heeft nu 10 apotheken met 60 assistenten die direct kunnen starten met de boosterprik. Dit is op te schalen naar landelijk niveau door apothekersassistenten versneld op te leiden.

In Nederland werken er namelijk ongeveer 23.000 assistenten verspreid over 2000 apotheken. BENU roept andere apotheken en apotheekketens op om mee te doen om zo een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van reguliere zorg.

In Nederland wordt bij de logistiek voor coronavaccins geen gebruik wordt gemaakt van het bestaande netwerk van groothandels en apotheken. In omringende landen zoals Duitsland en Frankrijk gebeurt dat wel.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met Kim Assink, manager corporate communicatie T: 06-53770564 en kassink@brocacef.nl.

Over BENU

BENU zet zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,4 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.400 medewerkers. https://www.benu.nl/